Din köpkorg
Din köpkorg är tom

Årets trädgårdstrender 2017

Inför Trädgårdsdagarna bygger vi upp inspirerande utställningar med årets trädgårdstrender. I alla utställningar ingår även årets tema "Mångfunktionell trädgård".

Bilder kommer senare!

Grön i trädgården

Att skapa sin egen första plantering kan göras på många olika sätt. Välj gärna inhemska växter, det ger den bästa starten. Välj sedan gröna basväxter och komplettera med dina favoriter.
Att odla ätbart behöver inte vara svårt, mångfunktionella kryddväxter är både vackra, doftar gott och underbart goda i maten. Funkar lika bra på balkongen som i trädgården! Självvattnande krukor, odlingsset och andra smarta lösningar underlättar i början.

Gröna labbet

Innovationer som sammankopplar natur och teknik är mer populära än någonsin. Teknik och miljötänk flyttar in i våra egna trädgårdar, både futuristiskt och jordnära på samma gång. Hur ska vi odla, äta och leva i framtiden? Växtvalen får gärna betona det mångfunktinella – vilka blommor lockar till sig pollinerare? Vilka bär innehåller flest näringsämnen?
Testa dig fram med sticklingar, smågalna kombinationer av färg och form och spännande, förädlade nyheter t.ex. Tomtato, en kombination av tomat och potatis. Även i utemöbler syns en trend med tyngre material och industriell känsla, t.ex. perforerad plåt och betong.

Vego garden

De vegetariska vindarna blåser i kokbokshyllan, matlagningsprogram och restauranger. Odla själv det du vill äta – självhushållning fungerar både i liten och stor skala, beroende på hur mycket odlingsyta du har. Ett bra trick är att bygga på höjden: odlingstrappor och amplar hjälper dig maximera utrymmet!
Kryddväxter är toppen både för pollinerare och matlagningen. Pelargon är en sommarblomma som passar bra tillsammans med det ätbara i trädgården. Hjälp gärna nyttoinsekterna övervintra i insekthotell.

Källa: Blomsterfrämjandet

Dela