Din köpkorg
Din köpkorg är tom

Skötselråd för bindierer och snittblommor

Arrangemang

Kontrollera med jämna mellanrum att det finns tillräckligt med vatten i skålen. Fyll på ljummet vatten vid behov. Ställer du arrangemanget på en svalare plats till natten får du ännu bättre hållbarhet.

Buketter

Snitta först stjälkarna med en vass kniv i ett diagonalt snitt så att stjälken har stor uppsugningsyta. Sätt buketten i en lämplig vas fylld med ljummet vatten och hållbarhetsmedel. Byt till fräscht vatten varannan dag och snitta buketten på nytt så har du länge glädje av den. Också buketter kan ställas svalt till natten.

Tulpanbuketter

Tulpanbuketter i förpackning ska förvaras så svalt som möjligt. När du kommer hem, snitta först stjälkarna rakt av med sax/kniv så att de får en ny sugyta. Låt platspåsen sitta kvar och ställ buketten i en vas med 5-10 cm kallt vatten. Låt tulpanerna dricka vatten en halvtimme innan du tar bort påsen.

Tulpaner vill inte ha mycket vatten i vasen, men se upp så att vattnet inte tar slut. Fyll på eller byt till nytt, fräscht vatten minst varannan dag.

Tulpanerna håller längre om de får stå svalt. Ställ buketten svalt till natten, så håller blommorna längre. Om tulpanerna står på en varm plats i solen slokar och torkar de snabbt.

Dela