Din köpkorg
Din köpkorg är tom

Så lyckas du med varmkompost!

Att kompostera sitt köksavfall är ett utmärkt sätt att få näringsrik jordförbättring till sin trädgård, samtidigt som man gör en insats för klimatet och miljön. Här kan du läsa trädgårdsmästarens tips på hur du lyckas med din varmkompost!

Att kompostera sitt hushållsavfall gynnar vår miljö när soptransporterna minskar, dessutom får man ett fint jordförbättringsmaterial ”gratis”.

En 200 L behållare räcker till en fyra personers familj. Börja med att fylla den med ett grövre material som t.ex. kvistar och lite strö förrän du börjar mata den med matavfall. Varje gång du fyller på med nytt matavfall, rör om med en kompostluckrare och strö sedan strömaterial överst.

Komposten ska vara fuktig, ej blöt. Om den är blöt och luktar illa, tillsätt mera strö. Är den däremot torr tillförs vatten.

När temperaturen sjunker mot 10–20 grader ska kompostens nedre del tömmas. Fyll sedan på med t.ex. kvistar nertill och tryck ner kompostmassan som är kvar uppe i behållaren.

Den tömda kompostmassan behöver ännu ”mogna” några månader. När den inte längre luktar utan doftar jord kan den användas.

Produkter vid Sunds

Vid Sunds kan du bl.a. köpa:
- Biolans varmkomposter
- kompostströ
- kompostluckrare

LYCKA TILL!

70579100_pikakompostori220_eco_01-1120x500.jpg
Dela