Din köpkorg
Din köpkorg är tom

Satsa på ekologiskt i år!

Satsa på att odla ekologiskt i år! Vi har ett stort urval ekologiska frön, ekologisk planteringsjord och gödsel, ekologisk sättpotatis och -lök mm. Välkommen in och bekanta dig närmare med utbudet! Be personalen om hjälp om du funderar över något, vi berättar gärna mer!

ekofron-luomu.jpg

Ekologiska frön

Nelson har ett brett sortiment ekologiska frön med både grönsaker, örter och endel blommor. Vi har även ekologisk sättpotatis och sättlök.

kekkila_luomulannoitteet.jpg

Ekologisk gödsel och ekomylla

Det finns flera olika ekomyllor att välja bland för olika användningsändamål. Bl.a. ekologisk mylla för medelhavsväxter, samt flera olika ekomyllor från Biolan.

Ekologiska gödslingsmedel finns i stort urval. Fråga personalen om du behöver hjälp att välja rätt!

När du ska odla ekologiskt vill du helst motverka växtsjukdomar och skadeinsekter på naturlig väg utan att behöva använda kemiska bekämpningsmedel. Det finns ekologiska bekämpningsmedel och tillbehör som håller t.ex. sniglar borta utan att det påverkar din odling. Tänk framför allt på att växelodla, dvs att inte odla samma gröda på samma plats flera år i rad.

Kompostera mera!

Trädgårdskomposten är ett utmärkt sätt att ge näring tillbaka till jorden - det perfekta kretsloppet för din egen trädgård! Också köksavfall kan bli supernäring för trädgården, läs mer om kompostering med EM Bokashi här:

» Bokashi
» Varmkompost
Bokashi sanko - hinken

Dela